Seat markasının fişi çekiliyor mu?

Seat

Volkswagen CEO’su Thomas Schafer, Seat markasının mevcut modellerinin ömrü dolduktan sonra araç satışının durdurulacağını onayladı. Peki neden?

2020 yılının ocak ayında duyurulmuş olan yeni Leon’dan bu yana yeni bir model duyurmamış olmasından dolayı böyle bir hamlenin gelebileceğini pek çoğumuz tahmin ediyorduk, fakat bir kesinliği yoktu. Nitekim, daha pahalı modeller sunan Cupra markasının Avrupa pazarındaki hızlı yükselişi ve başarısı, bu kararın alınmasında önemli bir etken oldu.

Autocar‘a konuşan Thomas Schafer: “Seat’ı canlandırmaya çalışmak konusunda hep bir tartışma söz konusuydu, ancak markanın zarar etme geçmişi vardı ve bu durumda, Cupra’nın kazanç potansiyeli bu düşünceyi pekiştirdi.”

Seat satışları pek de iyi gitmiyordu!

2023 yılının ilk 6 ayında Seat, 155,355 araç ile Avrupa’nın en çok satan 19. markası oldu. Cupra ise sadece 111,829 satış ile onun iki basamak gerisindeydi. 2023 ilk 6 ay raporlarına göre satışlarını %47 arttıran Cupra cephesinde, sadece Cupra Formentor tek başına diğer bütün Seat modellerinden daha fazla satış rakamına ulaştı.

Alınan karar ekonomik açıdan çok doğru!

Seat markası, son zamanlarda özellikle ülkemiz gençleri tarafından çokça sevilmesine rağmen, bu hareket oldukça mantıklı. Çünkü Cupra markası hem daha çok potansiyel barındırıyor, hem de fiyatları daha yüksek olduğu için kârlılığı daha yüksek.

Diğer içeriklerimize buradan göz atabilirsiniz!