Fiat 500e, 3. Kez “En İyi Elektrikli Küçük Otomobil” Seçildi

Fiat 500e

Yüzde 100 Elektrikli Fiat 500e, bu yıl da What Car? Dergisi’nin, “Elektrikli Otomobil Ödülleri”nde “En İyi Elektrikli Küçük Otomobil” unvanını kazandı.

Fiat’ın tamamen elektrikli modeli 500e, retro ama aynı zamanda güncel tasarımı ve sürüş dinamikleri ile öne çıkmaya devam ediyor.

Fiat 500e

İlk kez dünya yollarıyla buluştuğu 1957 yılından bu yana, otomobil dünyasının ikonik modelleri arasında yer alan Fiat 500’ün, tamamen elektrikli versiyonu 500e, İngiliz What Car? Dergisi tarafından düzenlenen “2023 Elektrikli Otomobil Ödülleri”nde, “En İyi Elektrikli Küçük Otomobil” ödülünü alarak, üst üste üçüncü kez kategori birincisi oldu. Elektrikli 500e’nin iç ve dış tasarımındaki ayırt edici retro stilin yanı sıra, en son teknolojilerin otomobile entegrasyonu, What Car? jürisini bu yıl da etkiledi. Jüri, 500e’nin tamamıyla şehir dostu bir otomobil olduğunu, dar sokaklarda kolaylık sağlayan manevra kabiliyetine ve eğlenceli sürüş karakterine sahip olduğunu vurguladı.

Fiat 500e

Mart 2023’den itibaren Türkiye’deki Fiat showroomlarındaki yerini alan 500e, teknolojik donanımları, gelişmiş bağlanabilirlik çözümleri ve hızlı şarj seçenekleri ile 0 emisyonlu ulaşımın ikonik modeli oldu. 

Fiat 500e

Fiat CEO’su ve Stellantis Global CMO’su Olivier Francois, “500e’nin topladığı ödüller bizi şaşırtmaya ve bize gurur vermeye devam ediyor. 500e, gelmiş geçmiş en çok ödüllü Fiat olma özelliğine sahipken bu yeni başarıyla 41’inci ödülünü aldı. What Car? gibi prestijli bir derginin, 500e’yi üst üste üçüncü kez ‘En İyi Elektrikli Küçük Otomobil’ seçmesi, ikonumuza, zamansız tasarımına, marka değerine ve segmentindeki teknoloji liderliğine yönelik takdirlerini, diğer bir ifadeyle projenin büyüklüğünü gösteriyor. Bu ödülü bizim için daha büyük bir gurur vesilesi yapansa, ödülün İngiltere gibi geniş bir otomobil kültürüne ve önemli bir otomobil tutkusuna sahip olan bir ülkeden gelmiş olması” dedi.

Fiat 500e, Markanın En Çok Ödül Alan Modeli!

Fiat 500e

Fiat 500e, dünya pazarlarına sunulduğu Mart 2020’den günümüze, Fransız Otomobil Ödülleri’nde “Yeşil Otomobil”, Driving Electric’te “Yılın Otomobili ve En İyi Küçük Elektrikli Otomobil” seçildi. Ayrıca Alman auto motor und sport dergisi tarafından “2020 En İyi Tasarım” ödülü, Red Dot Tasarım Ödülleri’nde “En İyi Tasarım Konsepti”, Diesel&EcoCar Magazine tarafından “En İyi Elektrikli Şehir Otomobili”, Parkers Yeni Otomobil Ödülleri’nde “En İyi Küçük Elektrikli Otomobil”, Carbuyer En İyi Otomobil Ödülleri’nde “En İyi Küçük Elektrikli Otomobil”, Auto Express Ödülleri’nde “En İyi Şehir Otomobili” ve Autocar Ödülleri’nde “En İyi Küçük Otomobil” dahil olmak üzere, pek çok ödüle layık görüldü. 

Bugüne kadar kazandığı 41 ödülle, en çok ödül alan Fiat modeli de olan 500e, Türkiye’de Hatchback, 3+1 ve Cabrio gövde tiplerinde, La prima by Bocelli donanımı ile tercih edilebiliyor.

Diğer içeriklerimize buradan göz atabilirsiniz!