Renault Austral E-Tech Full Hybrid Türkiye’de!

‘Bugüne kadarki en iyi Renault’ olarak mayıs ayında lanse edilen Renault Austral’in ‘full hybrid’ motorlu versiyonu ağustos ayında Türkiye’de satışa sunuldu. Techno Esprit Alpine versiyonuyla Renault Austral E-Tech full hybrid, kendi kendini şarj eden ve yüzde 40’a varan yakıt tasarruflu E-Tech full hybrid motor seçeneğiyle yeni bir marka deneyim sunuyor.

Renault Austral E-Tech full hybrid, 20 sürüş destek sistemi (ADAS), MULTI-SENSE ayarları ve Renault’nun en yeni dört tekerlekten yönlendirme sistemi “Gelişmiş 4Control” ile ileri bir teknoloji seviyesi sağlıyor. Şehir içindeki yolculukların yüzde 80’ini elektrikli modda yapmaya imkân sağlayan yeni motorda, batarya; yavaşlama ve frenleme sırasında şarj olabiliyor ve bu sayede prize takmadan elektrikli sürüş keyfi yaşanabiliyor.

Yavaşlama ve fren anında otomatik olarak tetiklenen rejeneratif fren işlevi, yüksek kapasiteli lityum iyon bataryaları şarj ediyor. E-Tech sisteminin verimliliği ile birleştiğinde optimum yakıt ekonomisi sunuyor.  Renault Austral E-Tech full hybrid, markanın üçüncü nesil dört tekerlekten yönlendirme sistemi ‘Gelişmiş 4Control’ ile donatılıyor. Segmentindeki diğer modellerden farklı olarak, Austral yeni bir konfor düzeyi, artırılmış çeviklik ve benzersiz performans seviyesi sunuyor. 

‘Gelişmiş 4Control’ ve çok kollu arka aks ile donatılan Austral, tekerleklerin dikey hareketini daha iyi yöneten sistem sayesinde tüm yol koşullarında yol tutuş ve konfor arasında benzersiz bir denge sunuyor.  ‘Gelişmiş 4Control’, Multi-sense ayarlarındaki ek kişiselleştirme seçenekleriyle sürücülere, sürüş tercihlerine göre ince ayar yapmak için 3 yerine artık 13 seviye arasından seçim yapma imkanı sağlıyor. Multi-Sense teknolojisi; Eco, Comfort ve Sport olmak üzere üç sürüş moduna sahip. Dördüncü mod olan Perso (Kişisel) ise her ayarın kontrolünü sürücüye bırakıyor. Austral ayrıca, yakıt tüketimini azaltmaya yardımcı olmak üzere, otomatik olarak Eco moduna geçilmesini öneren yeni bir proaktif işleve de sahip.

Gelişmiş kalite algısına sahip iç ve dış tasarım

3D derinlik efektli, yüksek teknoloji arka stopları ve ön farlarda elmas şeklinde desen detaylarıyla Renault’nun ‘Duygusal Teknoloji’ tasarım ilkeleri birleşiyor. Yeni Renault Austral, Saten Mineral Gri, Sedef Beyaz, Alev Kırmızı, Demir Mavi, Yıldız Siyah ve Mineral Gri gövde renkleriyle satışa sunuluyor. Daha özgün bir görünüm için isteğe bağlı olarak çift renk de uygulanabiliyor. Çift renk uygulamasında tavan, ‘Yıldız Siyah’ renkte geliyor. Yeni Renault Austral Techno Esprit Alpine versiyonunda elmas kesimli Daytona Siyahı 20 inçlik alaşım jantlar sunuluyor. Tüm jant modellerinin merkezinde yeni Renault logosu yer alıyor.

Gelişmiş güvenlik

Yandan çarpışma durumunda sürücüyle ön yolcu arasına eklenen orta konsol hava yastığının da katkısıyla Renault Austral, EuroNCAP testlerinden 5 yıldız aldı. Renault Austral’de sunulan 20 adet sürüş destek sistemi, Sürüş, Park Etme ve Güvenlik olmak üzere üç kategoriye ayrılıyor. Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Gelişmiş Şerit Takip Sistemi ve Adaptif LED Pure Vision ön farlar gibi özellikler mevcut.